Vezetékkel vagy vezeték nélkül? (2.rész)

A szakemberek számára a legnagyobb fejtörést a vezeték nélküli eszközök tápegységének fejlesztése okozta. Minél több munkaórát töltöttek ennek a problémának a megoldásával, annál több eszköz esetében oldották meg a rádiós jelátvitelt. De a kezelőegységek és szirénák esetében nehezen jutottak el a megoldásig. Ennek az az egyszerű oka volt, hogy ezen eszközök működéséhez szükségeltetik a legtöbb áram.

Minden gyártó azon volt, hogy valamiképpen megoldja ezen, nagy energia fogyasztású alkatrészek kisebb áramfelvételét. Volt, aki a hangjelzéseket leadó kezelőegység hangleadását, más, a helyiségben levő szirénára ruházta át, ami egy külön 230V-os dugaszoló egység által kapott áramot. Mások kis energiafelhasználású alkatrészeket épített be a kezelőbe. Ma már lehet olyan kezelőegységet, illetve kültéri szirénákat és fényjelző eszközöket is kapni, amik saját maguk adják le a hang és fényjelzést és működésük elem segítségével történik.

Ma már egy valóban jól működő vezeték nélküli eszköz jeltovábbító hatósugara, akadálymentes kültérben, 1-2 kilométer, ami az előző 30-100 méterhez képest igencsak jónak számít. Arra viszont számítani kell, hogy beltérben a falak és a födém vastagsága, illetve a fal anyagának típusa ezt a teljesítményt megváltoztatja. Ennek a „problémának” a kiküszöbölésére sokan jelismétlőket használnak.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.