Riasztórendszer zóna típusai

Azonnali zóna esetében a riasztórendszer aktiválva, azaz élesítve van és behatolás alkalmával pillanatokon belül megtörténik a riasztó jelzés leadása a távfelügyelet munkatársai felé. A különféle nyílászárók, ablakok és ajtók, védelmét szolgáló eszközöket szokás azonnali zónába helyezni.

 

Késleltetett zóna beállítását leggyakrabban a be és kilépés pontjain szokás alkalmazni, tehát a bejárati ajtó és kapu kerül ebbe a zónába. Erre azért van szükség, hogy az ingatlan tulajdonosának, illetve lakóinak legyen elég idejük elhagyni a helyszínt a riasztórendszer aktiválását követően, mielőtt bekapcsol az eszköz és megszólal a sziréna. De ez fordítva is működik, vagyis a bejárati ajtó kinyílását követően a megérkezőnek van 1 perce arra, hogy kódjával inaktiválja a riasztórendszert.

 

Követési zónáról annyit érdemes tudni, hogy általában a bejárati ajtó és a billentyűzet közötti területfigyelésére szolgáló eszköz esetén szokás beállítani. Ennek az az oka, hogy ha a riasztórendszer élesítve van és először a késleltetett zóna, majd pedig a követési zóna eszköze érzékel mozgást, akkor az utóbbi sem riaszt be. Más esetben azonnali riasztást ad le.

 

Riasztórendszernél a Stay/Away zóna beállítása azért célszerű, mert nincs szükség az összes érzékelő kiiktatására, csupán a Stay funkciót kell aktiválni. Az „otthon maradó” funkció élesítésével kiiktatásra kerül minden eszközt, mely össze van hangolva vele és riasztás nélkül mozoghatunk az egyébként aktív érzékelők előtt.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.