Mozgásérzékelők típus szerint (1.rész)

A riasztórendszer szerves részét képezik a hagyományos működésű mozgásérzékelők, más néven PIR-ek. Ezek az eszközök a környezeti hő képét figyelik meg és csak abban az esetben adnak le riasztást, ha hőeltérést tapasztalnak.

Az MW mozgásérzékelő egy másik elv alapján működő eszköz, mely mikrohullámok által térképezi fel a környezetét. Tehát a riasztórendszer azért jelez be, mert a környéken mozgó testek más frekvenciájú energiát vernek vissza, mint a mozdulatlan tárgyak és testek.

 

De létezik egy harmadik, kombinált mód is, mely az eddig említett két eszköz egyvelege. Működési elve ötvözi az előző kettőt és MW +PIR elnevezést viseli. Vagyis, a PIR és MW mozgásérzékelők között összeköttetést hoznak létre és csak abban az esetben történik riasztás, ha mindkét érzékelési mód egyszerre jelez.

Ha kültéri védelemről van szó, akkor általában kültéri mozgásérzékelőkről és infrasorompókról beszélhetünk. Ezek az eszközök kertünket és udvarunkat, illetve kocsi beállónkat pásztázzák, illetve ezeket a területeket védik meg az illetéktelen betolakodóktól.

 

Héjvédelemre a riasztórendszer eszközeinek egy csoportja hivatott, amik nyílászárókat és falakat, illetve üvegfelületeket óvnak a sérüléstől és a behatolásról. Ilyenkor nyitásérzékelőket, rezgés és falbontás érzékelőket, valamint üvegtörés érzékelőket válogatnak össze szükség szerint, illetve telepítenek az alaprajznak megfelelően.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.