Mit tudhatunk a PTZ kamerákról?

A Pan Tilt Zoom (PTZ) kamerák hasznosak, mert 360 fokban pásztáznak, dönthetőek és zoomolhatóak, de egyes modellek innovatív funkciókkal is rendelkeznek, amelyek magasabb szintre emelik a biztonsági rendszert. Tesztelje PTZ tudását ezzel a kvízzel. 

Igaz vagy hamis: Az infravörös megvilágítás mindig hatástalan a PTZ-ken, mert a zoom távolság messze meghaladja az integrált infravörös rendszer képességeit. 

Hamis. Az egyes Dahua PTZ-kkel elérhető zoom prioritási mód optimális infravörös lefedettséget biztosít bármilyen zoom beállítás mellett. A fényképezőgép különböző beépített infravörös megvilágítókkal rendelkezik, amelyek aszerint kapcsolnak be és ki, hogy a kamera széles látószögű módban van-e vagy nagyított. Ez egyenletes megvilágítást biztosít széles látószögben, és csökkenti a teljesítményt szűk látószögeknél. 

Igaz vagy hamis: Minden nagy hatótávolságú PTZ-kamera olyan problémákkal küzd, mint az elmosódás, a remegés és a lassú fókusz. 

Hamis. A Dahua Predictive Focus Algorithm (PFA), amely bizonyos PTZ-ken elérhető, kiküszöböli ezeket a problémákat, és javítja a videó tisztaságát a nagy sebességű, folyamatos autofókusszal. A PFA fejlett élességállítási technológiát használ, hogy biztosítsa a tárgytávolság beállításának pontosságát és kiszámíthatóságát. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos PTZ-kkel ellentétben, ahol a kép visszakerül a fókuszba, amikor a kamera áthelyezi magát, a PFA-val rendelkező kamerák a zoomolási folyamat során végig fenntartják a fókuszt. 

Melyik funkció szabályozza a kamera forgatható-dönthető-zoom-műveleteit, hogy automatikusan kövesse a mozgásban lévő célpontot? 

Automatikus követés. Ez a funkció, amely a Dahua 5"-os és a feletti AI PTZ kameráin érhető el, lehetővé teszi, hogy a PTZ érzékelje a mozgó célpontot, és automatikusan kövesse azt a kamera teljes mozgási tartományában. Ez a képesség tovább fokozható az IVS funkció aktiválásával a PTZ-n, amely elindítja a célpont nyomon követését, amikor az áthalad egy meghatározott demarkációs területen.

Mit jelent az EIS és mit csinál? 

Az elektronikus képstabilizátor ellensúlyozza a szeles környezetben vagy a közeli forgalommal jellemzett vibráció egy részét – és az ezzel járó elmosódást. Az EIS egyenletesebb látómezőt biztosít, és kibővíti a rögzítési lehetőségeket, mivel a PTZ ezután felszerelhető egy oszlopra vagy egy függő függő alakzatba anélkül, hogy a vibráció túlzottan befolyásolná. Ráadásul a kamera kevesebb mozgásával sávszélességet és tárhelyet takarít meg! 

Sőt, más PTZ kamerák is fel vannak szerelve OIS-sel vagy optikai képstabilizátorral. Ez a hardveres megoldás nem igényel képkivágást, mivel teljes érzékelőt használ a képek rögzítéséhez. Segít csökkenteni a képtorzulást, és természetesebb videókat készít, amelyek lényegesen jobbak, mint az EIS. 

Igaz vagy hamis: a sok lehetőség mellett nagyon nehéz megtalálni a megfelelő IP PTZ-t. 

Hamis. A Dahua weboldala a PTZ kiválasztási folyamatot gyerekjátékká teszi! Csak keresse fel a www.dahuasecurity.com, és kattintson a Termék fülre. A kiválasztásoknál válassza a PTZ kamerák lehetőséget a Dahua PTZ kamerák kategóriáinak listájának megtekintéséhez. Ezután megnézheti a megfelelő PTZ kamerát, amely megfelel az Ön megfigyelési igényeinek!