Kódok egy riasztó rendszer esetében

Több kódról beszélhetünk, ha a témánk egy riasztórendszer telepítése és működtetése. Az első, amiről érdemes beszélni, az a telepítő kód, mely a behatolás jelző központ programozására használható. A telepítői kód alkalmazása által válik egy riasztórendszer egyedi működésűvé, hiszen minden ingatlan tulajdonosnak más az igénye és eszerint történik minden funkció beállítása. Ezt a kódot csak a riasztórendszert telepítő szakember használja, későbbiek folyamán a lakók más, működéshez szükséges kódokat alkalmaznak.

Mesterkódnak nevezik azt a hozzáférést, amivel az ingatlan tulajdonosa tudja „mesterien” használni riasztórendszerét. Vagyis a rendszerhez való lehető legtöbb hozzáféréssel rendelkezik az a személy, akinek a tulajdonában van ez a kód. A mesterkódot általában csak egy ember ismeri, mindenki más felhasználói kóddal rendelkezik. Az utóbbi kód a riasztórendszer aktiválását és deaktiválását teszi lehetővé, illetve az alapvető működési funkciók érhetőek el általa.

Távfelügyeleti szolgáltatás igénylése esetén beszélhetünk kényszerített kódról, ami abban az esetben használandó, ha valaki a riasztórendszer kikapcsolására kényszeríti a tulajdonost. Ebben az esetben a helyszínen a riasztórendszer azonnal kikapcsol és semmilyen jele nincs annak, hogy vészjelzést adott le a kényszerített kód használója. A vészjelzés azonnali eljut a távfelügyelethez, akik perceken belül segítséget küldenek az adott ingatlanhoz.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.