A mélytisztítás tavaszi feladat

A már klímával rendelkező lakástulajdonosokra is kiemelt fontosságú feladat vár minden év tavaszán. Annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük a légkondicionáló berendezésünk hatékonyságát, várható élettartamát, valamint a saját és más felhasználók egészségét, szükségessé válik az éves karbantartás és mélytisztítás elvégzése.

Az alábbiakban röviden bemutatásra kerül, hogy milyen negatív következményekkel járhat a légkondicionáló karbantartásának elhanyagolása.

A levegő minőségének romlása

A klíma beltéri egységének belseje a folyamatos páralecsapódás miatt hűtési üzem közben nedves, ami kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák megtelepedésének, elszaporodásának. Ezek a kórokozók nem csak bűzt és felhalmozódó port áraszthatnak a lakott helyiségekbe, hanem előidézhetnek különböző egészségügyi problémákat, s növelhetik a légúti megbetegedések kockázatát.

Csökkenő hűtőteljesítmény, energiahatékonyság és élettartam

Amennyiben a klímát tisztítás és karbantartás elvégzése hiányában indítjuk be a készüléket a meleg idő beálltával, a berendezés hatékonysága csökken, kevesebb hűtőteljesítményt tud biztosítani, ez pedig a hőmérséklet akaratlan emelkedéséhez vezethet a hűteni kívánt helyiségekben. Ennek eredményeként az energiafogyasztás, azzal együtt a villanyszámla növekedésnek indul, mindezen túl pedig a berendezés kompresszora és alkatrészei korábban tönkre mehetnek, meghibásodhatnak, ami a készülék korai cseréjéhez vezet.

Az otthoni tisztítás félmegoldás

Fontos kiemelni, hogy a népszerűvé vált otthon, egyénileg elvégezhető takarítás csupán a felületi lerakódásoktól képes megszabadítani minket. Annak érdekében, hogy az előzőekben tárgyalt negatív következményeket elkerüljük, mindenféleképpen megbízható szakemberek általi mélytisztításra van szükség.

A karbantartás és tisztítás módja használattól függően

A legtöbb esetben tehát a tisztítási és karbantartási munkálatokat elegendő évente egyszer, lehetőleg tavasszal, az üzemeltetést megelőzően elvégezni. Amennyiben viszont a légkondicionáló berendezést nem csupán hűtésre használjuk a nyári hónapokban, hanem az átmeneti vagy téli időszakban fűtünk is vele, létfontosságúvá válik, hogy az év során további egy alkalommal igénybe vegyük a készülék tisztítására vonatkozó szolgáltatásokat.

Kérjen ajánlatot karbantartásra és mélytisztításra!