Riasztórendszerek alapfogalmai laikusok számára (1. rész)

Annak érdekében, hogy a számunkra valóban megfelelő riasztórendszer megvásárlása mellett döntsünk, illetve, hogy az azt beszerelő szakemberrel közös nyelvet beszéljünk, lényeges tisztában lenni néhány alapfogalommal és jellemzővel.

Ezen fogalmak egyike a riasztóközpont, amit behatolás jelző központként vagy elektronikus jelzőrendszer megnevezéssel is szoktak illetni. Ez az egész riasztórendszer agya, mely feldolgozza és tárolja az összes információt, amiket az idő folyamán az érzékelőktől kap. Ezt követően közvetíti az adatokat a billentyűzet felé, ahonnan a felhasználó könnyedén leolvashatja azokat. A riasztórendszer ezen része mindig személyre szabható, így egyedi igényeket is kielégít. Minél nagyobb zónaszámot szeretnénk használni, annál nagyobb riasztóközpontra lesz szükségünk. Ennek a helyes meghatározásában kérje szakembereink segítségét!

A zóna a riasztóközpont azon része, melyre az érzékelőt szokták kötni. Egy zónára mindig egy érzékelő kerül, így nem történhet olyan, amit ne venne észre a riasztórendszer.

Az érzékelő magától értetődően minden külső hatást érzékel és továbbítja jelzés formájában a riasztóközpontnak. Annak érdekében például, hogy a család házi kedvencének mozgására ne, csak valós fenyegetés esetén jelezzen az érzékelő, magassági korlátot is be lehet rajta állítani.

A billentyűzet a riasztórendszer által közvetített információk kivetítésére, elolvasására szolgáló eszköz. A felhasználó általa tudja használni a riasztórendszert, tehát a be és kikapcsolás, élesíteni és hatástalanítani, az egyéni funkciók beállítása is ezen keresztül valósul meg. LCD kijelző igénylése esetén pedig lehetőség van az előzmények visszanézésére is.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.