Inverteres vagy On/Off klíma?

 

Az on-off klímák hagyományos elven, a kompresszor ki és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Az on-off klíma, vagy fix fordulatú klíma elnevezés a működésére utal. Ha a hűtőtérben a levegő hőmérséklete eléri a kívánt értéket, a kompresszor leáll, ellenkező esetben pedig működik, beindítva a hűtés folyamatát. A fix fordulatú on-off gépek előnye az inverteres klímákkal szemben kedvezőbb áruk, hiszen a vezérlésük egyszerűbb mint az inverteres gépeknek. Olyan helyekre, ahol a készülék csak néhány órát üzemel, célszerű a hagyományos elven működő, on-off klímát választani.

Az inverteres klíma az on-off klímával szemben sokkal hatékonyabban tud dolgozni, ám ezt a hatékonyságot csak hosszabb működés esetén képes elérni. Annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem kapcsol ki teljesen és nem is kapcsol be teljesen, a min. és a max. teljesítmény között üzemel, ami a terhelés szempontjából rendkívüli előnyös. Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így az inverteres klíma, működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak. Az inverteres klíma az on-off technológiával készülõ klímaberendezésekhez képest akár 40%-os energia megtakarítás is lehetséges.

 

Előnyei:

-rövidebb idő alatt hűti le a helyiséget
-a belső hőmérsékletet pontosabban tartja
-halkabb, rezonancia nélküli működést biztosít
-kisebb befektetett energiával is képes hűtőteljesítményét leadni
-jelentős, akár 40-50%-os villamos energia spórolható meg

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.