VESZÉLYFORRÁS? OTTHON?

 

Beszéljünk a Legionelláról!

A legionarius betegség vagyis a legionellosis tipikus civilizációs betegség, mely a levegőben található kórokozók által terjed. A Legionella baktérium egy mindenütt jelen lévő vízi organizmus, mely 25 °C és 45 °C közötti hőmérsékleten tud szaporodni. A baktérium nagyon széles körben előfordul, veszélyt azonban csak abban az esetben jelent, ha a fertőzött vizet apró cseppek formájában belélegezzük. Komoly tüdőgyulladást okozhat még az egészséges emberi szervezetben is.

 

Miért fontos ezt hangsúlyozni?

A Legionella a legtöbb háztartásban előfordul, ám a komoly betegség kialakulása megelőzhető. A legfontosabb lépés a pangó vízterek minimalizálása. Kifejezetten fontos a környezetünkben lévő tartósan nedves felületek rendszeres fertőtlenítése, a vizes helyiségek csaptelepeinek, szanitereinek tisztán tartása, illetve a használati melegvíz hőmérsékletének 55°C felett tartása.

Légkondicionáló berendezés használata esetén szükséges fertőtleníteni a párásító berendezés víztartályát, a légszállító vezetékeket, valamint a hőcserélő felületet. Bízza szakemberre ezt a feladatot.

Mert az egészségünk a legfontosabb!

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.