ENERGIA OSZTÁLYOZÁS

Az energiacímke az adott klímaberendezés energiafelhasználását mutatja, melyet hét különböző betűjelzéssel (A,B,C,D,E,F,G) és hét különböző színnel jelölt osztályba soroltak. Az A-val jelölt klímaberendezéseknek a legjobb az energia felhasználásuk, a G-vel jelölt berendezéseknek pedig a legrosszabb. 

Az energiaosztályokat az úgynevezett EER és COP hűtési, illetve fűtési teljesítménytényezők alapján adják.

Az EER (Energy Efficiency Ratio) a klímaberendezések energiahatékonysága hűtési üzemmódban. Ezt hűtési jósági mutatónak is lehet nevezni. Az EER a hűtőteljesítmény és az elektromos teljesítményfelvétel hányadosa. Azt mutatja meg hogy egy egység villamos áram felhasználásával hány egység hűtőteljesítményt tud leadni a klímaberendezés. Tehát ha 1 kW elektromos áram felhasználásával a klímaberendezésünk több mint 3,2 kW hűtőteljesítményt ad le akkor az „A” energia besorolású. Ezek nemzetközi besorolások.

A COP (Coefficient Of Performance) a készülékek energiahatékonysága fűtési üzemmódban. Fűtési jósági mutatónak is lehet nevezni. A COP érték azt mutatja meg a fűtésre is alkalmas hőszivattyús klímaberendezéseknél hogy egy egység villamos energia felhasználásával hány egység fűtőteljesítményt tud leadni a klímaberendezés. Minél magasabb ez a számadat, annál hatékonyabban tud fűteni a klímaberendezés. Ha egy berendezésnek a COP értéke nagyobb mint 3,6 akkor az „A” energia besorolású. Ezekkel a hőszivattyús klímaberendezésekkel akár már hosszú távon is fűthetünk jó hatásfokkal.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.