A szakemberek számára a legnagyobb fejtörést a vezeték nélküli eszközök tápegységének fejlesztése okozta. Minél több munkaórát töltöttek ennek a problémának a megoldásával, annál több eszköz esetében oldották meg a rádiós jelátvitelt.

A technológia fejlődésével egyre több ágazat foglakozik vezetékes és vezeték nélküli berendezések, műszerek és eszközök készítésével. A riasztórendszerek esetében is lehetőség van a kétféle típus közül választani, a kérdés csak az, hogy számunkra melyik a szimpatikusabb megoldás.

A riasztórendszerek felügyeleti számítógéppel való kommunikációja alapesetben vezetékes telefonvonal segítségével valósul meg, de ennek egy továbbfejlesztett változata a GSM modul, mely előnye a rongálások kizárásában rejlik.

Azonnali zóna esetében a riasztórendszer aktiválva, azaz élesítve van és behatolás alkalmával pillanatokon belül megtörténik a riasztó jelzés leadása a távfelügyelet munkatársai felé. A különféle nyílászárók, ablakok és ajtók, védelmét szolgáló eszközöket szokás azonnali zónába helyezni.

Az előző blogunkban olvashattak a kültéri védelmet biztosító mozgásérzékelőkről, most lehetőségük van a beltéri védelemért felelős eszközöket is megismerni.

A riasztórendszer szerves részét képezik a hagyományos működésű mozgásérzékelők, más néven PIR-ek. Ezek az eszközök a környezeti hő képét figyelik meg és csak abban az esetben adnak le riasztást, ha hőeltérést tapasztalnak.

Több kódról beszélhetünk, ha a témánk egy riasztórendszer telepítése és működtetése. Az első, amiről érdemes beszélni, az a telepítő kód, mely a behatolás jelző központ programozására használható.

Az egyik beállítási lehetőség, amit alkalmazni lehet egy riasztórendszer esetében az a csengő funkció, mely jó szolgálatot tesz üzletek üzemeltetői számára. A csengő funkció akkor ad le egy diszkrét hangjelzést, ha kinyílik a bejárati ajtó.

Egy riasztórendszer számtalan zónatípussal rendelkezhet, melyek mindegyike más és más működési jellemzőkkel ruházhatja fel az érzékelőket. Választani lehet azonnali, késleltetett, követő, illetve Stay/ Away zónatípus közül, melyek riasztás esetén másként viselkednek.

Előző blogjainknak hála már oly sok alapfogalmat érthetnek és ismerhetnek olvasóink, melyek értékes információként alkalmazhatóak riasztórendszer igénylése és vásárlása esetén.

Ha kültéri szirénáról van szó, egy fény és hangjelzést leadó eszközt kell magunk elé képzelni, mely a riasztórendszer fontos részét képezi. Minden kültéri szirénára jellemző, hogy szabotázsvédett, tehát bármilyen külső ráhatás következménye egy 12 dB-es szirénahang lesz.

Annak érdekében, hogy a számunkra valóban megfelelő riasztórendszer megvásárlása mellett döntsünk, illetve, hogy az azt beszerelő szakemberrel közös nyelvet beszéljünk, lényeges tisztában lenni néhány alapfogalommal és jellemzővel.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

  • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.