Riasztórendszerek

Billentyűzet és központ

 

Minden biztonsági rendszer rendelkezik legalább egy billentyűzettel, amely általában a bejárati ajtó közelében van elhelyezve. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy élesítse rendszerét, amikor elmegy, illetve hazaérkezésnél kikapcsolja. A DSC billentyűzetek különböző méretben és funkciókkal állnak rendelkezésre igény szerint, vezetékes és vezeték nélküli változatban.

A DSC rendszerek élesíthetők/hatástalaníthatók vezeték nélküli kulccsal. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy csupán egy gomb megnyomásával be illetve kikapcsolja rendszerét. Néhány DSC rendszerhez illeszthető fali 4 nyomógombos vezeték nélküli panel is. Hasonló, mint a vezeték nélküli kulcs, élesíthető, hatástalanítható a rendszer egy-egy gomb megnyomásával, de nem helyettesíti a billentyűzetet, csupán kényelmi szempontokat szolgál.

Héjvédelem

A héjvédelem az első védelmi vonal a behatoló ellen. Magában foglalja az ajtó/ablak nyitásérzékelőket és a rezgésérzékelőt is.

A nyitásérzékelőket általában ajtóknál/ablakoknál kell elhelyezni, mindenekelőtt az épület földszintjén. Céljuk, hogy a rendszer jelezze, ha az ajtó/ablak nyitva vagy zárva van. A rendszert lehet programozni úgy, hogy ha egy ablak/ajtó nyílik, azonnal riasztást adjon vagy elindítson egy késleltetést, ami idő alatt ki lehet kapcsolni a rendszert. A késleltetést leggyakrabban a főbejáratnál használjuk, ahol a felhasználó általában belép vagy elhagyja az épületet.

Az ajtó/ablak nyitásérzékelőket is ki lehet iktatni, amikor beélesítjük a rendszert. A kiiktatás lehetőséget ad arra, hogy bekapcsoljuk a renszert úgy, hogy egy vagy több ajtó/ablak ideiglenesen nyitva hagyható legyen. Pl.: egy kiiktatott ablaknyitás érzékelőnél az ablakot nyitva hagyhatjuk, miközben a rendszer többi része ba van kapcsolva. A kiiktatott zóna automatikusan törlésre kerül, ha a rendszert kikapcsoljuk.

 

Belső védelem

 

A beltéri védelem a második védelmi vonala a riasztó rendszernek. Ide sorolhatjuk a mozgás és üvegtörés érzékelőket.

Mozgásérzékelőket akkor használjuk, ha senki sem tartózkodik a helyiségben. Az érzékelő feladata, hogy jelezze a központnak, ha a helyiségben mozgás történik. Mozgásérzékelőink 25kg-ig kisállat védettek. Ez lehetővé teszi, hogy a házi kedvencek szabadon mozoghassanak otthonunkban élesített állapotnál is, mellette távol tartva az illetéktelen behatolókat.

Üvegtörés érzékelőink jelzik a központnak, ha betörnek egy ablakot. Így elriasztja a behatolót, hogy a betört ablakon bejusson a védett területre.

 

Élet és érték védelem

 

Ide tartoznak az alábbi eszközök: füst, szén-monoxid, alacsony hőmérséklet -és vízérzékelők.

Füst és szén-monoxid érzékelőket lehet illeszteni a rendszerhez, amelyek veszély esetén időben riasztást adnak. A távfelügyeletet is riaszthatják ilyen veszélyek esetén. A távfelügyelet ilyen jelzéskor azonnal intézkedni tud, a megfelelő beavatkozó egységeket a helyszínre tudja küldeni, például Tűzoltóság, Rendőrség, Mentők.

Alacsony hőmérsékeltérzékelők egyes DSC billentyűzetekbe vannak beépítve. A téli hónapokban az alacsony hőmérsékletérzékelő segít figyelmeztetni a beltéren kialakuló fagyok ellen. Ennek következménye lehet a fűtési csövek elfagyása, törése. Hasznos funkció, ha a felhasználó messze van a helyszíntől vagy hosszabb ideig távol tartózkodik. (például: nyaralóban, ...)

A vízérzékelő egy lehetőség, hogy figyelmeztesse a felhasználót a csőtörés vagy vízszivárgás tényéről. Ezek az érzékelők segítenek megakadályozni, hogy a csőtörés okozta vízszint emelkedés jelentősebb károkat okozzon. Célszerű ezeket az érzékelőket a vizes helyiségekben, mosogépek, szivattyúk közelében vagy alagsorba, pincében elhelyezni. A távfelügyelet ilyen jelzéskor azonnal intézkedni tud, a megfelelő beavatkozó egységeket a helyszínre tudja küldeni.

Cégünk elsősorban a kiváló minőségű kanadai DSC riasztórendszereket forgalmazza, telepít, karbantartja. A lakásba vagy más nem lakás célú ingatlanokba épített riasztók, másik nevén behatolásjelzők alapjába véve nem különböznek egymástól. A riasztóhoz csatlakoztatott egységeket pl: érzékelők, hang és fényjelzők, kezelőegységek stb, típusát és számát mindig a védett objektum helyi adottságai, illetve egyéni igények határozzák meg.

 

Hogyan működik egy behatolásjelző rendszer

 

Üdvözöljük a DSC biztonsági rendszerek áttekintésében. Egy riasztó rendszer első látásra bonyolultnak tűnhet, de ezzel a kis rövid bemutató segítségével, rávilágítunk, hogy a DSC rendszer rendkívül egyszerű és könnyen használható bárki számára.

Természetesen a behatolásjelző rendszerek védenek az illetéktelen behatolók ellen, de az életünket veszélyeztető környezeti és természeti hatások ellen, mint a füst, szén-monoxid, az alacsony hőmérséklet és a vízszivárgást is képesek jelezni. Igazi VÉDELMI rendszerek.

Számos új lehetőségeket biztosít a rendszer felhasználóinak. Egy elkészült házban/lakásban az utólagos kábelezés már számos esetben nem kivitelezhető. A vezeték nélküli rendszerek ebben az esetben tökéletes megoldást kínálnak. Szükségtelenné teszik a vezetékezést miközben ugyanazt a biztonsági szintet és szolgáltatást nyújtják, mint a hagyományos, vezetékes rendszerek.

Kommunikáció a Távfelügyelettel

 

Annak érdekében, hogy a riasztó rendszer valóban hatékony legyen, össze kell kötni egy távfelügyeleti állomással. A távfelügyelet reagál az adott sürgősségi helyzetre, amikor riasztás érkezik egy objektumból. Felveszi a kapcsolatot a Felhasználóval telefonon, hogy ellenőrizze a riasztást és szükség esetén a kivonuló szolgálatot a helyszínre tudja küldeni.

A riasztó rendszer képes kommunikálni a Távfelügyelettel telefonon, interneten, illetve a GSM/GPRS hálózaton keresztül is. Ezek közül manapság a leggyakoribb és legmegbízhatóbb a GSM/GPRS kommunikáció.

A szolgáltatást havi díj ellenében tudja igénybe venni amiről további információkat a  linkre kattintva tekinthet meg.

 

Videomegfigyelő rendszerek

Az Alarm Wachter a világ két legnagyobb CCTV videomegfigyelő eszközöket gyártó cég a Dahua és Hikvision termékeit használja a kivitelezések során.

Otthonuk védelme érdekében kültéri éjjellátó kamera rendszerek beszerelését ajánljuk a leginkább. Egy családi ház teljes kültéri bekamerázásához már 4 kamera elegendő lehet. A betörőket már maga a kamera látványa is elriasztja a bűncselekmény elkövetésétől.

Videorögzítőkről

HDCVI és HDTVI technológiájú analóg rendszerek megfizethető áron Full HD felbontással. 

Digitális IP alapú rendszerek komplexebb akár száz nagy felbontású kamera fogadására képes eszközök ipari felhasználásra. A rögzítéshez szükség van egy HDD tárolóra, amely méretétől függően akár 2 heti vagy akár 3 hónapnyi felvételt is képes  rögzíteni.

Kamerákról

Inframegvilágitós kamerák különböző felbontással és látószöggel. A kivitel lehet cső vagy dome kinézetü. Számtalan variácó az ügyfelek igényeire szabva.

Ptz kamerák motoros forgatható eszközök ami folyamatosa irányítást igényel amit főként bevásárlóközpontokba vagy telephelyek folyamatos figyelésére ajánlunk. 

Rögzített felvétel visszajátszása

A felvételeket visszanézhetjük TV-n, számítógépes monitoron vagy helyi informatikai hálózaton keresztül. A rögzítőhöz csatlakoztatott számítógépes egér a legegyszerűbb módja az eszköz grafikus felületének kezeléséhez. Az élőkép és a visszajátszáson felül számos beállítási lehetőséget találunk a menüpontokban.

Pillantson bele az élő képbe okostelefonon keresztül

A telepített rendszer élő képeit el tudja érni a világ bármely pontjáról akár okostelefonon keresztül is. Ehhez nincs másra szükség, minthogy a rögzítőegységet a telepítés helyén lévő internetre csatlakoztatni a meglévő router segítségével. A rögzítőegységek a gyártók saját szervereihez csatlakoznak így nincs szükség külön IP cím beállításra. A lejátszáshoz szükséges program ingyen letölthető android és más mobil által használt operációs rendszerre. 

 

A főleg vállalatoknál alkalmazott beléptető rendszereken felül az Alarm Wachter audio és video kaputelefonok kiépítésével is foglalkozik így a lakások és családi házakba történő belépések kontrollálásai sem szenved hiányt.

 

Hova érdemes beléptető rendszert telepíteni?

 • társasházak,

 • irodaházak,

 • ipari létesítmények

 • kulturális, sport és egyéb létesítmények

számára tökéletes védelmet nyújt az illetéktelenül arra tévedők ellen.

Beléptető rendszerek, kaputelefonok

Miért lehet Önnek erre szüksége?

A beléptető rendszerek olyan biztonságtechnikai eszközök, melyek elsődleges feladatai:

 • Az illetéktelen belépések, bejutások megakadályozása

 • A bejutásra jogosultak szabályozása, regisztrálása

 • A személy és gépjárműforgalom regisztrálása

 • A dolgozók mozgásirányának és hollétének meghatározását

 • A munkavégzés időpontjának egyedi rögzítése, késések, túlórák stb. ellenőrzés alatt tartása

 • A forgalomirányítás.

Milyen típusú beléptető rendszert javaslunk?

Többféle típusú rendszer van, melynek megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt. Vegyük példának a Biometrikus beléptető rendszert, melynek előnye, hogy az ujjunk mindig velünk van, így biztos, hogy bejutunk oda ahova szeretnénk, hátránya viszont, hogy ha megsérül az ujj, akkor már nehezen vagy egyáltalán nem fogja elfogadni az ujjlenyomatot. Mi leginkább a Proxy kártyás beléptető rendszert ajánljuk minden ügyfelünknek, hiszen nagyon egyszerű a használata, és akár még személy azonosításra is alkalmas lehet.

 

Cégünk az országos tűzvédelmi szabályzatnak megfelelően vállalja tűzjelző rendszerek tervezését, kivitelezését és karbantartását. Cégünk kiváló gyártók termékeit forgalmazza, így biztosítjuk ügyfeleinknek a megbízható, korszerű és költséghatékony rendszereket.

 

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT RENDELKEZÉSE

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (9/2008. (II.22.)ÖTM r.) előírja, hogy milyen esetekben kell egy épületbe tűzjelző rendszert telepíteni.
Részletek:

Cégünk ennek megfelelően vállalja tűzjelző rendszerek tervezését, kivitelezését és karbantartását. Cégünk kiváló gyártók termékeit forgalmazza, így biztosítjuk ügyfeleinknek megbízható, korszerű és költséghatékony rendszereket.

Szereltessen be családi házába is tűzvédelmi rendszert!

 • Feledékenységből elfelejtette a vasalót kihúzni?

 • Számos elektromos műszer található a házában?

Amennyiben rendelkezik behatolásjelző rendszerrel, ahhoz füstérzékelőket csatlakoztatva tűz esetén azonnal riasztás történik, így biztosíthatja lakásának védelmét...

...távfelügyeleti szolgáltatás esetén a diszpécserszolgálat értesíti az illetékes személyeket illetve a tűzoltókat.

 

Tűzjelző rendszerek

Szén-monoxid érzékelő

A szén-monoxid mérgezésről sajnos egyre gyakrabban hallani a hírekben. Ne legyen ön is áldozata!

 

Hogyan lehet észrevenni a szén-monoxidot?

 

A szénmonoxid jelenlétét nem lehet észrevenni csak CO érzékelő műszerrel. Az alacsony CO összekeverhető a mindennapi influenza tüneteivel. (Fejfájás, szédülés, fáradtság, álmosság, hányinger-hányás és tudatzavar) A Fogyasztói Termék Biztonsági felügyelet az USA-ban és környező országaiban ajánlja minden háztartásban legalább egy szén-monoxid mérő műszer felszerelését. Sajnálatos módon hazánkban még nem fordítanak kellő figyelmet erre. A lakosság nagy része még nem is hallott erről az alattomos gyilkosról, mert nincsenek tájékoztatva, csak már a bekövetkezett bajról.

 

Miért halálos a szén-monoxid?

Szén-monoxid leköti a vérben a hemoglobint, így a vér nem jut oxigénhez és megbénítja az idegeket. A mérgezést szenvedő alany tudatánál van , de cselekedni nem képes pedig nagyon szeretne. A mérgezés gyanúját felfogja és tudatában szembesül azzal, hogy nagy valószinüség által megfog halni, amennyiben nem érkezik segítség.(az utolsó mondat olyan személytől való, aki már átélte ezeket a borzalmakat)

 

A szén-monoxid mérgezés következményei


A szénmonoxid nagyon gyorsan halált okoz, ha nagy mennyiségben van jelen. Az alacsony CO jelenléte hosszan tartó időn keresztül is nagyon veszélyes. Az alacsony CO összekeverhető a mindennapi influenza tüneteivel. (Fejfájás, szédülés, fáradtság, hányinger-hányás és tudatzavar) Egy szén-monoxid mérgezés után (függ a koncentrációtól) agykárosodáshoz is vezethet (lebénulás, látás zavarok, stb.)

Kik és hol vannak a legnagyobb veszélyben?
Mindenki veszélyben van, aki találkozik a szén-monoxiddal. Különösen csecsemők gyermekek, terhes asszonyok, idősebbek és azok a személyek, akik amúgy is légzési problémában szenvednek. A CO gyorsan felhalmozódik a gyerekek testében és ennek következtében még gyorsabban, befolyásolja az oxigén eljutását a létfontosságú szervekhez. A szén-monoxid jelenléte először hosszú időn keresztül lassan növekszik, majd rövid időn belül sokszorosára nő a CO tartalom.

Lehetséges okozói
Lehetséges forrásai: kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázszárító, gázkazán, gáz vízmelegítő, barbeque grill zárt térben, autó, belsőégésű motorok stb.

Lehetséges okai:

 • A cirkóberendezés meghibásodása.

 • A rossz kémény

 • A kipufogógáz, mely felhalmozhatja a szén-monoxidot zárt térben.

 • Zárt tér, hermetikusan záródó nyílászárók, ha a fűtőkészülék belső levegőt használ.

A szén-monoxid a mindennapi életben leggyakrabban úgy képződik, hogy a fűtőberendezésben nem tökéletesen ég el a tüzelőanyag. Ha az égéstermékek elvezetése nem megfelelő, a szén-monoxid a lakásba juthat és felgyűlhet. A legtöbb szén-monoxid-baleset télen történik.

Copyright © 2017. Alarm Wachter Kft. - Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat

 4026 Debrecen, Péterfia u. 30   tel: 52/413-885   mobil: 30/218-2911   e-mail: ajanlat@alarmwachter.hu

 • w-facebook

Üzletfilozófiánk

Az Alarm Wachter, mint név, az egyik legismertebb Debrecenben a biztonságtechnikai és klímatechnikai piacon.

Megőrizvén ezt a státuszt, legfontosabb számunkra az ügyfelek egyénre szabott gyors, minőségi kiszolgálása, a professzionális és legjobb ár-érték arányú riasztó, kamera és klíma berendezések kiválasztása, azok szakmai ismerete, valamint minőségi kivitelezés és műszaki háttértámogatás.