Alarm Wachter
Azonosító:  
Jelszó:
Belép
Ingyenes helyszíni felmérés Debrecenben és környékén CO érzékelő SF-450EN elemes, Honeywell DSC PC-1616 szett (PC1555RK kezelő+3 db LC100) Videosec DVR-5104 4 csatornás rögzítő

Riasztástechnika

Cégünk elsősorban a kiváló minőségű kanadai DSC riasztórendszer­eket forgalmazza, telepít, karbantartja.

A lakásba vagy más nem lakás célú ingatlanokba épített riasztó­k, másik nevén behatolásjelzők alapjába véve nem különböznek egymástól. A riasztó­hoz csatlakoztatott egységeket pl: érzékelők, hang és fényjelzők, kezelőegységek stb, típusát és számát mindig a védett objektum helyi adottságai, illetve egyéni igények határozzák meg.

Hogyan érdemes kiépíteni egy lakás riasztórendszer­ét?

Függetlenül attól, hogy földszinti vagy emeleti lakásról van szó, a bejárati ajtót mindenképpen védeni kell. Ez történhet nyitásérzékelővel vagy infra mozgásérzékelő­vel. Nyitásérzékelő előnye lehet a infrával szemben, hogy otthoni tartózkodás esetén is be tudjuk kapcsolni a riasztó­t, a lakásban szabadon járhatunk anélkül, hogy bármilyen riasztá­s történne. Infra mozgásérzékelő előnye szemben a bejárati nyitásérzékelővel térlátásban rejlik. pl. ha költség megtakarítás miatt,csak a bejáratot szeretnénk védeni ám a behatolás mondjuk más helyiségből történik pl: erkélyről akkor esély van arra, hogy a behatoló a bejárati térhez is elmegy és azt a mozgásérzékelő észreveszi. Amennyiben maximális védelmet szeretnék, célszerű minden helyiséget levédeni mozgásérzékelő­kkel ahol behatolás történhet. Ha pedig a riasztó­t úgy szeretnénk bekapcsolni mikor otthon tartózkodunk, minden ablakra és ajtóra nyitásérzékelőket célszerű elhelyezni. Ez azért is lehet fontos mivel sajnos egyre több olyan esetről lehet hallani, ahol a betörések akkor történnek mikor az egész család éjszaka otthon alszik.

Hogyan érdemes kiépíteni egy családi ház riasztórendszer­ét?

Családi házak esetén megkülönböztetünk kültéri és beltéri védelmet. Első lépésként mindenképpen a belteret érdemes védeni, mivel a kültéri védelemmel szemben ez egyáltalán nem vagy nagyon nehezen kijátszható. Ebben az esetben minden olyan helyiség (legalább a földszinten) ahol behatolás történhet, mozgásérzékelő­kkel történő levédése az alap. Emeletes ház esetén érdemes az emeletet is védeni és oda plussz kezelőegységet telepíteni, így kényelmesen fönt is be tudjuk kapcsolni az alsó szintet amennyiben éjszaka az emeleten tartózkodunk. Családi házak esetén érdemes olyan központi egységet/riasztóközpont­ot választani amely később bővíthető plusz érzékelőkkel, illetve particionálható amely az érzékelők csoportra történő osztását jelenti pl: 1. partíció – földszinti érzékelők 2. partíció – emeleti érzékelők 3. partíció – kültéri érzékelők. Így lehetőségünk nyílik tetszőlegesen ki-be kapcsolni a különböző helyiségeket.
Mozgásérzékelő­kön felül nyitásérzékelőket is rakhatunk az ablakokra és ajtókra, vagy még jobb megoldás lehet a kültéri védelem.
A külteret levédeni alapvetően kétfajta eszközzel lehetséges. Infrasorompóval vagy kültéri mozgás (tér) érzékelő­vel. Amennyiben mondjuk a pl: a teraszt szeretnék védeni jó megoldás lehet a kültéri mozgásérzékelő. Ha viszont a kertet szeretnénk, mindenképpen az infrasorompó a megfelelő választás. Az infrasorompó egy adó-vevő részből áll, ami egymáshoz folyamatos infrasugarakat bocsát ki és azon sugarak szakadása esetén történik a riasztá­s.
Mivel a kinti környezet más mint a benti, a kültéri védelem hátránya lehet több vakriasztás a beltéri védelemmel szemben. Pl: macska beleugrik, madár belerepül, falevelek ráhullanak, köd miatt nem látnak rendesen össze az infrasugarak stb. Különösen igaz lehet ez a kültéri mozgásérzékelő­kre, ezért is ajánljuk azokat inkább csak fedett teraszokhoz mivel ott valamivel ritkábbak ezen környezeti behatások.
A kültéri védelem előnye viszont a magas fokú biztonság­ban rejlik, mivel már a házhoz történő eljutás előtt megtörténik a riasztás.

Irodák, üzletek, telephelyek védelme

Alapjába véve nem különböznek a lakás vagy családi ház riasztó­jától. Üzletek kirakatait üvegtörés érzékelővel lehet védeni, vagy léteznek olyan infra mozgásérzékelő­k amibe már az üvegtörés érzékelő is be van építve. Telephelyek épületi részeibe infra mozgásérzékelő­k, kültéri részeire pedig infrasorompók ajánlottak. Ilyen esetekben fontos lehet több be-ki kapcsolási kód megadása, így utólag vissza tudjuk ellenőrizni, hogy alkalmazottaink mikor távoztak el és zárták be pl. az üzletet, vagy éppen ki és mikor nyitott ki. Ezt távfelügyelet­i szolgáltatás esetén igénybe vehető havi-nyitás zárás jelentés megküldése e-mailben vagy postán. Amennyiben nem rendelkezünk távfelügyelet­tel, akkor egy laptop segítségével és a megfelelő eszközökkel/programokkal is le lehet tölteni az eseménymemóriát.

 

RIASZTÓ RENDSZEREK FŐBB ÖSSZETEVŐI

Riasztóközpont

Különböző darabszámú érzékelőt (zónát) befogadni képes illetve több részre osztható (partícionálható) - 5, 16, 32, 84 zónás illetve 1,2,4, 8 partícós riasztóközpont­ok tápellátás hálózati feszültségről illetve akkumulátorról
funkciója: az egész rendszernek az „agya”, ide fut be és vezérel minden egységet pl: kezelő, érzékelők, sziréna stb. részletek...
 
 

Kezelőegység

LED-el illetve LCD -s kijezővel ellátott  kezelőegységek
funkciója: ki-be kapcsolás számkóddal, hiba visszajelzés, riasztási memória visszajelzés részletek...
 
 

Érzékelők

Belétéri infra mozgás, üvegtörés, ajtónyitás, füst, szénmonoxid, rezgés és ütés érzékelők, pánikjelzők, kültéri infrasorompók
funkciója: behatolások, tűz és szénmonoxid érzékelése részletek...
 
 

Hang és fényjelzők

Beltérre illetve kültérre szerelhető hang és fényjelzők
funkciója: bekapcsolt állapotban történt riasztások hang és fényjelzése részletek...
 
 

GSM kommunikátorok

GSM/GPRS adapterek távfelügyelet­i átjelzéshez ill. saját mobil megcsörgetéséhez részletek...
 
 

Ezen felül számos lehetőséget ajánlunk a riasztó kényelmes illeve biztonság­os használatához.
Kérjen információt az 52/413-885 telefonszámon vagy a riaszto@alarmwachter.hu e-mail címen

Behatolásjelző rendszerek működése
FACEBOOK
HÍRLEVÉL
Adja meg e-mail címét!
X

Tudja otthonát biztonságban,
az Alarm Wachter-rel!